SIV JENSEN BESØKTE FORUS PRT

Finansministeren fikk teste deler av planlagt trasé for selvkjørende buss på Forus.

Finansminister Siv Jensen var mandag 26. august på bedriftsbesøk på Forus, blant annet for å få en tur med den selvkjørende bussen til Forus PRT. En rekke forberedelser var gjort, både med avstengning av ruten og sikkerhetstiltak, og det var en spent ledelse i Forus PRT som stod klar til å ta imot Jensen, sammen med presse og lokale politikere.

For Forus PRT var det viktig å få vist frem den planlagte ruten mellom Bussveien og de over 5000 arbeidsplassene i Vestre Svanholmen og Koppholen, som med den planlagte traseen vil bli knyttet sammen av den selvkjørende bussen.

– Det var god stemning om bord og Siv Jensen fulgte interessert med da jeg fortalte om den planlagte ruten og hvordan denne strekningen skal knytte sammen bussveien med alle arbeidsplassene. Ministeren var svært positiv til prosjektet som viser et fremoverlent næringsliv, sier daglig leder Linn Terese Marken i Forus PRT.

Bussen kjørte fra Quality Pond hotell, langs parkeringsplassen til Vestre Svanholmen 12 og langs Vestre Svanholmen til rundkjøringen i begynnelsen av Vestre Svanholmen, hvor blant annet Oceaneering, Cegal og snart Vår Energi holder til.

– Forus PRT ser frem til ruten blir godkjent, og den selvkjørende bussen endelig kan settes i rute på plassen, sier Marken